Stamboom

De stamboom van de familie Leene is nog lang niet compleet. Wat mij betreft begon het onderzoek in 1998. Dit naar aanleiding van een emailtje van Jaap Leene. Inmiddels is uitgebreid contact gelegd met andere genealogen. Vele losse onderdeeltjes lagen al beschikbaar bij deze onderzoekers thuis. Ik heb zelf de archieven van het Centraal Bureau van Genalogie (CBG) doorgraven op de naam Leene. Hierbij heb ik me geconcentreerd op de haagse (katholieke) tak. Dit werk is nog niet afgerond. Het begint nu lastiger onderzoek te worden, waarbij ik mijn aandacht ook naar andere archieven moet verleggen.

Mijn doelstelling is de hele familie Leene in kaart te brengen. De nadruk heeft hierbij vooral gelegen op onderzoek in Nederland. Er zijn ook familieleden in de VS, Canada, Nieuw-Zeeland, etc. aangetroffen. Hoe deze in het verhaal passen is nog onbekend. Het beeld van alle Leene's die sinds 1810 geboren zijn en nu zijn overleden is behoorlijk compleet. De lacune zit vooral bij de nog levende personen, omdat hiervoor geen publiekelijk toegankelijke archieven zijn.

In ieder geval begint er zich nu een beeld af te tekenen, welke ik hier publiceer. In de loop der tijd zal ik ook meer achtergrond informatie hieraan toevoegen.Gemaakt en onderhouden door Arnaud Leene (2002 - 2023)