Nieuws

Familie Coljee

Ik kwam op Internet de stamboom van familie Coljee tegen. Deze stamboom heeft een link met de Leene stamboom via Jantje Leene. Zij was getrouwd met Jilles Coljee. Ik heb de nakomelingen aan mijn stamboom toegevoegd.

Daniel Leene

Een intrigerend personage is Daniel Leene. Hij was coal passer aan boord van de USS Maine. Dit schip is gezonken op 15 februari 1898 in de haven van Havana, Cuba. 02_maine_mast

Waarschijnlijk is het schip ontploft door een mijn, hoewel de Spanjaarden aan een interne explosie dachten. Het is het begin van de Amerikaans-Spaanse oorlog. En Daniel Leene was een van de eerste 260 slachtoffers. (link)

Foto Album

Ik heb besloten het foto album op deze site aanzienlijk uit te breiden. Ik kom regelmatig foto's van een Leene tegen op Internet, maar een paar jaar later zijn deze foto's verdwenen. Het is jammer dat ze weg zijn. Om deze foto's toch te bewaren en beschikbaar te houden, stel ik ze nu beschikbaar via het foto album.

South Dakota

Ik ben een Leene tegengekomen, die in South Dakota heeft geleefd. Iva Pearl Leene is geboren op 26 september 1896. Haar vader is Michael Leene en haar moeder Minnie Arnold. Voorlopig zijn zij een losse groep in mijn bestand. (link)

Top tig

Ik heb nu een 1000 websites verzameld waar de persoonsnaam Leene op voorkomt. Tijd om een top tig te maken:

• 37 links - Jan Leene

• 35 links - Zwier Willem Leene 

• 31 links - Kara Leene

• 18 links - Merel Leene

• 15 links - Marjoleine Saskia Dorothea Leene

• 14 links - Charlotte Leene

• 14 links - Gerrit Jacob Frits Leene

• 14 links - Hendrik Leene

• 14 links - Merel Leene

• 13 links - Arnaud Leene

• 13 links - Bernardus Petrus Leene

• 13 links - Jentina Emma Leene

Conclusie: voor veel succes richt een organisatie op die na je dood voort bestaat of schrijf boeken of artikelen.

Lintjesregen 2004

In 2004 heeft Lutzia Maria Ramaker, weduwe van Berend Leene een lintje gekregen.

En E.C. Smit getrouwd met Klaas Marten Leene heeft een lintje gekregen voor haar werk als vrijwilliger in de openbare bibliotheek van Leersum.

Jan Hendrik Mogezomp

Op de Eikenhof, de algemene begraafplaats ligt een graf met Jan Hendrik Mogezomp, geboren op 18 februari 1923 en overleden op 30 december 1992. Hij was getrouwd met F.A. Leene (link).

In mijn bestand heb ik echter nog geen Mogezomp en alleen Femma Anna Leene (geboren in 1925) komt in aanmerking als zijn vrouw. Voordat ik deze link definitief leg heb ik nog wat meer bewijsmateriaal nodig.

Beroemdheden

Langzamerhand begint de web-site meer vorm te krijgen. Ik heb nu een goede invulling gevonden voor elke beroemdheid pagina. Zo zal elke pagina gaan bestaan uit een tekstuele omschrijving, zeg maar de biografie. En in de kantlijn een zeer summiere stamboom (geboortejaar, overlijdensjaar en identificatienummer), een lijst met websites, die een goede biografie van de persoon geven, een foto van de persoon of anderszins en een lijst met recente links via delicious.

Life

Het nieuwe ontwerp en vele pagina's van de website zijn nu life. De komende weken zal in langzamerhand de pagina's verbeteren de diverse bugs verwijderen. Momenteel lijkt het meeste echter goed te werken.

Website update

Ik ben begonnen met het updaten van de Leene website. Het vorige ontwerp was inmiddels al weer zo'n 6 jaar oud. Tijd voor een nieuw ontwerp. Maar ook voor een nieuwe aanpak en nieuwe informatie. Ik gebruik het pakket Sandvox gemaakt door Karelia.

Gemaakt en onderhouden door Arnaud Leene (2002 - 2023)